Skip to main content

Home » Business Agenda Rotterdam

WEBSITE
DEVELOPMENT

Setting the scene

Begin 2020 was een uitdagende tijd voor organisaties die evenementen organiseren. Veel beurzen, congressen en netwerkborrels werden door de lockdowns afgeblazen. Rotterdam Port Promotion Council voorzag dat alle maritieme en havengerelateerde evenementen in binnen- en buitenland uitgesteld zouden worden. Dit zou wel eens kunnen leiden tot een overvolle agenda in het najaar.

Vraagstelling

Hoe zorg je ervoor dat de Rotterdamse (havengerelateerde) evenementenorganisaties kunnen afstemmen en zo agendaconflicten kunnen worden voorkomen? Hoe presenteer je alle evenementen in een handig overzicht?

Werkwijze

Samen met het RPPC-team zijn tijdens een aantal online sessies de randvoorwaarden voor een gezamenlijke evenementenagenda op papier gezet. Vervolgens zijn deze uitgangspunten getoetst bij andere organisaties die havengerelateerde evenementen organiseren. Deze inzichten zijn vertaald in een functioneel ontwerp voor de website.

De complexiteit van het project zat met name in functionaliteiten voor de organiserende partijen. Zo kunnen zij evenementen alleen zichtbaar maken voor andere organisatoren. Ook konden zij aangeven dat zij een bepaalde datum op het oog hadden en voor samenwerken open stonden. Business Agenda Rotterdam is binnen 6 weken na goedkeuring van de offerte gelanceerd.

Resultaten

Met de lancering van Business Agenda Rotterdam is een gezamenlijke agenda voor havengerelateerde evenementen ontstaan. Dat is wel zo gemakkelijk en efficiënt, voor de genodigden én voor de organiserende partijen.

  • 1e maand na lancering 3.900 paginaweergaven
  • Gemiddelde verblijftijd op de site van ruim 2 minuten
  • 16 aangesloten organisatoren
  • Meer dan 100 evenementen online geplaatst
Close Menu

//
What is the use of running if you're running in the wrong direction?


We help you to set the right course.


Pick up the phone and dial
+31(0)10 307 09 95
Or mail us at
info@gettingthemarket.com