Skip to main content

Home » Kramer Group

ARBEIDSMARKT-
COMMUNICATIE

Setting the scene

De Kramer Group maakt een onstuimige groei door en is een onmisbare schakel binnen de containerlogistiek in de Rotterdamse haven. Het bedrijf zoekt operationele medewerkers (reachstacker, empty handler en terminaltrekker chauffeurs) voor de terminals op de Maasvlakte en in de Eemhaven.

Vraagstelling

Hoe spreek je potentiële medewerkers aan met een pakkende boodschap? En hoe bereik je de doelgroep van havenwerkers?

JOIN
THE
FAMILY

Werkwijze

De arbeidsmarktcommunicatie campagne legt de nadruk op het familiegevoel. Met de slogan  ‘JOIN THE FAMILY’  en de fotografie van medewerkers heeft Getting the Market een open en welkom gevoel gecreëerd. Op de speciaal ontwikkelde website werkenbijkramer.nl is het bedrijf gepositioneerd als aantrekkelijke werkgever en staat het Kramer gevoel centraal.

Op basis van een analyse van de bezoekers van de website is een campagne op Facebook gestart voor de werving van de nieuwe collega’s. De campagne is gericht op mensen die in een aantal omringende gemeentes wonen, zodat de woon-werk kilometers acceptabel zijn. Gerse filmpjes van 4 medewerkers geven een duidelijk beeld hoe het is om bij de Kramer Group te werken.

Resultaten

De arbeidsmarktcommunicatie campagne voor de Kramer Group heeft geleid tot honderden sollicitaties en de aanname van tientallen nieuwe medewerkers. De website is nog altijd dé centrale plek voor het werven van nieuwe Kramer collega’s.

  • 5000 unieke bezoekers binnen een maand
  • 200 sollicitaties binnen 6 weken
  • Verviervoudiging likes op social media
  • > 1 miljoen mensen bereikt met billboards A4 en A15
Close Menu

//
What is the use of running if you're running in the wrong direction?


We help you to set the right course.


Pick up the phone and dial
+31(0)10 307 09 95
Or mail us at
info@gettingthemarket.com