Skip to main content

Home » RPPC

POSITIONERING +
CONTENT STRATEGIE

Setting the scene

Rotterdam Port Promotion Council verbindt leden met ladingbelanghebbenden wereldwijd door middel van promotiereizen, netwerkbijeenkomsten en beurzen. Het havencollectief zet de haven verder op de kaart en promoot de Rotterdamse propositie. RPPC is ambitieus en wil het ledenbestand laten groeien en haar online zichtbaarheid (en die van haar leden) vergroten.

Vraagstelling

Hoe positioneren wij ons als havencollectief en maken wij onze toegevoegde waarde concreet? Met welke content kunnen wij deze toegevoegde waarde overbrengen op (potentiële) leden?

Promoten en verbinden haven Rotterdam.

Werkwijze

Het proces is begonnen met diverse interviews met RPPC-collega’s en leden. Uit de gesprekken zijn een drietal krachtige kernboodschappen tot stand gekomen die doorvertaald zijn naar de nieuwe RPPC-website en content op social media. Getting the Market heeft de bouw van de nieuwe website begeleid en de content per pagina gedefinieerd. Zo is er een prominente plek gekomen voor de ‘word lid pagina’ .  Na de lancering van de site zijn wij aan de slag gegaan met de social media strategie. Met verschillende soorten content, waaronder leden aan het woord, is de zichtbaarheid van leden vergroot alsook de meerwaarde van het lid zijn gecommuniceerd.

Resultaten

  • Kraakheldere positionering met 3 krachtige kernboodschappen
  • Strak geregisseerd webtraject dankzij onze projectmanagement aanpak
  • Ruime verdubbeling van het aantal LinkedIn-volgers
  • Structureel meer traffic van social media naar de website
  • Significante groei van het aantal RPPC-leden
Close Menu

//
What is the use of running if you're running in the wrong direction?


We help you to set the right course.


Pick up the phone and dial
+31(0)10 307 09 95
Or mail us at
info@gettingthemarket.com